DutchVideo 2012

Het waargebeurde verhaal over Romario

01-08-2012  EEN WAAR GEBEURD VERHAAL. ROMARIO KRIJGT EEN BIBLIA (BIJBEL) EN DE KANS OM CHRISTEN TE WORDEN. LUISTER AANDACHTIG NAAR DEZE GESCHIEDENIS EN VERWERF WIJSHEID!

Gepubliceerd op 1 aug 2012 door Evangelische Eindtijdspace

Please share, do not change © BC

Holy Bible

Volledige weergave:

Hallo! In de nacht van 1 augustus 2012 bracht de bode engel Gods deze boodschap over aan Benjamin Cousijnsen.

Shalom Benjamin! Mijn naam is Rafaël. Ik begroet u in Jezus Christus. Benjamin, pak je pen en schrijf op:

Dit is het verhaal over Romario…

Zijn vriend had hem eens meegenomen naar een kerk, het begon zo… Zijn vriend had hem op zijn verjaardag een Biblia gegeven, en hem uitgenodigd om mee te gaan naar een Spaanse kerk. Romario  woonde in Guardo.

Die zondag erop ging Romario mee met de auto naar Madrid.

Romario was op slag verliefd en zijn hart bonkte! Romario zei: “Wie is dat meisje?”

“Irma”, vertelde zijn vriend.

“Zij is vanaf nu van mij!”… en Romario was zo verliefd. Na de kerkdienst liep hij zo op dat meisje af, Irma. Zijn beste vriend was erg verbaasd, toen Romario loog, en zei dat hij Christen was. Zijn vriend, die wel wederom geboren was en van Jezus Christus hield, zei: “Jij bent nog geen Christen, als je gisteren een Biblia hebt gekregen! Je had de kans om naar voren te gaan, om je hart aan Jezus Christus te geven, en voor jou te laten bidden.”

Dat meisje, Irma, wierp een boze blik naar Romario en ging weg.

Romario was woest op zijn vriend en zei: “Ik zei toch dat ze van mij was! Ik wou haar versieren!”

Toen zei z’n vriend: “Jezus Christus is de ware Weg, niet de weg van deze wereld. Alles is van God en met Zijn liefde wil Hij in je komen wonen. De duivel kent ook de Biblia. Al zou jij alles weten van de Biblia, 1 Korinthiërs 13.”

Dat ga ik aan u voorlezen…

Al sprak ik de talen van mensen en engelen, als ik geen liefde had, was ik niet meer dan een schetterende trompet, een galmend bekken. Als had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, en wist ik alles wat er te weten is, ja, al had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen, als ik geen liefde had, was ik niets!

Al gaf ik mijn hele bezit weg voor eten voor de armen, al gaf ik mijn lichaam en kon ik mij daarop beroemen, als ik geen liefde had, zou het me niets baten. Liefde is geduldig en vriendelijk. Liefde is niet jaloers, vervalt niet in grootspraak, in eigendunk. Ze gedraagt zich niet grof. Ze is niet uit op het eigenbelang, ze raakt niet beledigd, ze rekent het kwade niet toe, ze verheugt zich niet in onrecht, ze vindt vreugde in de waarheid, ze kan alles verdragen. Ze blijft geloven, blijft hopen; nooit geeft ze het op.

De engel Gods sprak verder, 

“Overdenk dit”, zei z’n vriend.

Romario zei: “Ik heb geen werk, en ik ben wel Christen. Ik geloof dat Hij bestaat en ik doe geen slechte dingen.”

Toen zei z’n vriend: “Je kunt de Biblia pas echt begrijpen, als je Jezus Christus toelaat in je hart. Zonder Hem lees je Gods woord als een blinde, die het woord Gods niet ziet. Je hebt een vaste relatie nodig met Hem, Jezus Christus. Je mag je pas Christen noemen, wanneer je voor 100% voor Hem kiest, en wederom geboren bent en met Hem wandelt. De Heilige Geest zal jou de volle Waarheid laten zien, maar de dingen van de wereld, zoals leugens, begerigheid met lustgevoelens, drugs en alcoholverslaving en overspel, hoererij, occultisme, Jodenhaat, Christenvervolging, en allerlei andere zonden staan niet op het verlanglijstje van Jezus Christus… wel van satan!” Benjamin, Romario zei later aan zijn vriend, dat hij graag uitging met vrienden, die geen Christen waren… En elke zondag naar de kerk gaan, of een andere dag? Nee! Romario zei: “Geniet van het leven, want je bent er maar even”.

Zijn ware vriend ging heen, en pakte de Biblia uit de vuilnisbak van hem.

Later, drie jaar later, las zijn vriend dat Romario iets had en omgekomen was…

Deze kaart kreeg hij via de post: ‘Romario genoot van het leven, maar niet van de dingen Gods.’ Romario kwam niet in de hemel aan, omdat hij de wereld zo liefhad. Zijn ware vriend werd gezegend door God, omdat Hij God wel 100% liefhad, en zich aan Zijn geboden hield.

Shalom Benjamin! Ik ga nu, Gods weg is de beste! sprak de bode engel Gods.

 

Opmerking: Volledige tekstweergave voor doven, slechthorenden en anderstaligen

Use Google Translate and Bookmark it. Deel deze belangrijke boodschappen!

Vertalers in andere talen zijn zeer welkom

More messages on this website, also in English, Spanish, Portuguese, German, Filipino, Indonesian, Swahili, Korean and Russian!

Bron:  Evangelicalendtimemachine.com