DutchVideo 2012

De Belg en de Nederlander

Het klinkt als een mop, maar dit verhaal is echt gebeurd en door een engel Gods doorgegeven aan Benjamin in waaktoestand! Een indrukwekkend verhaal met een wijze les.

Gepubliceerd op 19 mei 2012 door Evangelische Eindtijdspace

Please share and do not change © BC

hemelpoort

Volledige weergave:

Shalom, hallo! Mijn naam is Benjamin Cousijnsen. Ik kreeg op zaterdag 19 mei 2012 een soort visioen, en was op mijn slaapkamer mijzelf aan het afzonderen, toen een engel Gods tegen mij sprak. Hij zei, Benjamin, fijn dat je je even afzondert in je binnenkamer.

Ik vertel je een verhaal over een Belg en een Nederlander…

Toen moest ik lachen.

Waarom lach jij? zei de engel.

“Ik lach”, zei ik, “omdat ik dacht aan een, ja, aan een Nederlander en een Belg… het klinkt in de oren als een mop”.

Wie weet, zei de engel Gods.

De Nederlander, Benjamin, was een kerkleider, en hij was altijd maar druk, druk, druk met allerlei zaken.

En hij liet altijd zien, dat hij voor zijn kerk instond. Maar op een dag, Benjamin, kwam er opeens een echtpaar in zijn kerk, met twaalf kinderen. Ze leefden op een boerderij, en ze waren trouwe kerkgangers.

Maar wat die kerkleider te horen kreeg, was dat deze vrouw, die voor hem stond, bij haar man weg wou, omdat haar man gehandicapt was. Deze Nederlandse kerkleider wist, dat deze vrouw het er heel erg zwaar mee had. Wat deze kerkleider niet wist, was dat deze vrouw alreeds een relatie had, en dat dit eigenlijk ook de reden was, dat zij van haar man af wou.

Deze kerkleider zei, “Goed, ik ken u zo goed, ik zal u helpen om uw zaken te regelen”.

Maar omdat het voor haar te lang duurde, Benjamin, zei de engel Gods, gaf ze haar man geen pijnstillers meer, die hij altijd kreeg. Praten kon deze man toch niet!

Ze vertelde dat haar man zoveel pijn had, aan de dokter. En de dokter die keek het een tijdje aan, en zag dat het allemaal zinloos was. Deze man, ja, die at niet meer en dronk niet meer… Maar wat de reden was… dat deze vrouw hem helemaal niets gaf!

Toen stierf deze man, doordat deze man een spuitje kreeg van de dokter.

Deze kerkleider kende deze vrouw waarschijnlijk niet goed genoeg. Deze Nederlander, die was altijd maar druk, druk, druk, geen tijd ook voor zijn vrouw en kinderen.

Benjamin, maar op een dag stierf deze kerkleider ook, die deze verkeerde beslissing had genomen met die vrouw.

Hij stierf door een hartaanval. Opeens stond hij voor de grens van de hemel en hel, en daar stond een engel, en die zei: “Marco, wat heb je gedaan?”

Marco wist dat hij altijd het Woord had gebracht, en zei vol trots: “Ik bracht Gods Woord en ik ging altijd voor 100%. Mag ik nu naar binnen?”

“Wacht!” zei de engel Gods, “ik laat jou even jouw leven zien”. Benjamin, alles wat verborgen was, kwam hij te zien. En de engel Gods zei: “Marco, kijk, zie je dit?” De engel wees naar verschillende dingen in zijn leven, en Marco, die schaamde zich kapot! Ook zag hij dat hij deze vrouw, die hij leuk vond,… maar niet eens op andere gedachten had gebracht.

De engel zei: “Marco, jouw kerk was ook jouw afgod”.

Daarom werd deze kerkganger, Marco, hij werd opgehaald. “Wat is dat?” zei hij opeens, “Hé, wat is dat? Dat is mijn buurman!” zei hij.

Deze buurman was een Belg.

“Ja”, zei de engel, “hij mag naar binnen”.

“Wat!” riep hij, “hij ging nooit naar de kerk! En hij zat altijd maar voor zijn huis te luieren, en hij is niet eens een Christen!”

Toen sprak de engel: “Genoeg!” riep de engel, “luister, hij kon niet eens lopen. En nooit heb jij iets over Jezus Christus verteld. Schaam je! Hij heeft Jezus Christus trouwens voor zijn dood aangenomen, en vergeving gevraagd. En dit deed jij nog niet eens, hoogmoedige, koppige Nederlander! Hoe vaak heeft Jezus Christus jou niet geroepen?”

1 Samuël 2, vers 6  De HERE doodt en doet herleven, Hij doet naar het dodenrijk neerdalen en daaruit opkomen.

Iedereen komt voor Hem te staan, iedereen, Benjamin, en die nu luistert! zei de engel.

Ik zeg u, Kies de juiste weg, de enige Weg voor behoudenis, dat is Jezus Christus. Aanbid Hem alleen! U kunt beter nu uw fouten, zonden, bij Jezus Christus brengen, voordat het te laat is. De engel zei, Wat een mop hè, Benjamin? De Belg ging de hemel in en de Nederlander naar de hel.

Ik vroeg, “Maar wat is er gebeurd met die vrouw?” Ik was nieuwsgierig.

De engel zei, Ze werd overreden en ze werd zwaar gehandicapt. Maar haar kinderen, die zorgen nu voor haar. Maar ooit, als ze voor de hemelgrens zal staan, zal ik zeggen, ‘Kijk mee naar uw leven’. Dit zeg ik trouwens tegen iedereen, Hebt u Jezus Christus waarlijk aangenomen? Had u Hem waarlijk lief?

Benjamin, iedereen moet leren om ook zijn fouten toe te geven aan de Here, en om vergeving te vragen. Maar ze lopen er liever mee, dan naar God te gaan, te trots. En veel Nederlanders die zijn ook zo; ze moeten leren om nederig te zijn.

De engel zei, Benjamin, geef dit maar door, deze mop, zoals jij het noemt.

Jezus neemt het voor u op, sprak de engel, die oprecht spijt hebben over de fouten, die gemaakt zijn tegenover de Vader. Hij zal tegenover de Vader voor u pleiten, als u om vergeving vraagt. Maak alles dan snel in orde, want elke dag kan uw laatste zijn.

Shalom!

 

Opmerking: Volledige tekstweergave voor doven, slechthorenden en anderstaligen

Use Google Translate and Bookmark it. Deel deze belangrijke boodschappen!

Vertalers in andere talen zijn zeer welkom

More messages on this website, also in English, Spanish, Portuguese, German, Filipino, Indonesian, Swahili, Korean and Russian!

Bron:  Evangelicalendtimemachine.com